India Archive Music - 15 světelných let

Autor: Jerzy Podulka <podulka(zavináč)pohodli(tečka)com>, Téma: Indie, Publikováno: 15. 06. 2006

Ustad Vilayat Khan
Podle mnoha znalců hindustani (severoindické klasické hudby), je label India Archive Music (USA) jedním z těch nejlepších, které se na ni specializují. A podle mne je nejlepší a výjimečný!

Lyle Wachovsky, který label IAM založil a vede, ví co dělá a dělá to s láskou. Je to slyšet i vidět. Pozvaní hudebníci jsou mistři svého oboru. Kvalita nahrávek je na nejvyšší úrovni. Obaly jsou navržené s citem, na bookletech se nešetří. Najdete v nich informace o interpretech, provedených skladbách, nástrojích, stylech a dozvíte se i nějaké ty zajímavosti kolem. Vše je zapnuté na poslední knoflík!

Ustad Vilayat Khan

Ustad Vilayat Khan

První vydaný titul (1991) Ustad Vilayat Khan – Raga Bhairavi - solo recital, naznačoval nevšednost záměru a odvahu vydavatele. Je obdivuhodné se pustit hned na začátku do nekomerčního předsevzetí, navíc v nekomerční oblasti, kterou indická hudba je.

V roce 1996, jsem slyšel Vilayat Khana hrát sólo rágu Bhairavi. Bylo 7 hodin ráno a právě končil celonoční 12-ti hodinový maraton indické klasické hudby ve Stuttgartu. Hudební šlehacka na duchovním dortu. Neměl jsem slov.


81 titulů, 81 hudebních perel. Desítky hudebníků, kteří posluchače nezklamou. Perfektní produkce, vřele doporučuji. India Archive děkuji, držím palce a těším se na další skvělé "pecky".

India Archive Music zatím nemá web l Zobrazit na Pohodli.com

Zajímavé odkazy:

Ustad Vilayat Khan - na musicalnirvana.com (anglicky)
Ustad Vilayat Khan - na mp3.com (anglicky)